De brocante Meubelen

Hun gebruik

Het brocante meubilair wordt vaak gezien in Franse banken en hotels. Het kan ook worden gevonden in Miltonia of Theehuis kledij. Over het algemeen zijn er twee manieren waarop u een brocante stuk wilt. U kunt ofwel kiezen voor de metalen of de natuurlijke metaal. De brocante in het metaal is eigenlijk een metaal bedekt met bladgoud. De brocante met bladgoud vormt geen blanke laag. Het metaal heeft een gemiddelde glans. Bij de brocante bedekt met bladgoud kunt u ook strepen van andere goudmaterialen op het geëmailleerde bladgoud aantreffen.

De brocante wordt meestal op een schoorsteenmantel geplaatst of ergens in de kamer om de elegantie van de kamer te verhogen. Het trekt wat ruimte af voor een plank of een kist om er een vaas of een fles water op te zetten. Sommige versies hebben een grote witte ruimte achter de schouw waar men kan gaan zitten en een boek kan lezen terwijl de andere gasten aan de zijkant van de kamer kunnen staan.

Net als de landelijke stijl, kan de brocante fancy lampen hebben met krullende gloeidraden die door de stopcontacten hangen. Er zijn ook versies die uit één lang stuk glas bestaan dat gelaagd is met kleinere lampen die aan de binnenkant van datzelfde stuk glas zitten. Er zijn ook lampen die bestaan uit een rond stuk glas dat aan de onderkant een klein plekje heeft om een glazen vaas op te zetten.

De Fransen gebruiken ook veel brocante lampen met ingelijste afbeeldingen van de natuur of afbeeldingen van de Caststuring of de extravagantie in vrouwen. Franse mannen hebben bijpassende lampen waar een heleboel kleine kaarsen in staan en die aan een stuk van de brocante zijn gebonden.

De Franse brocante lamp is afkomstig uit Italië en heeft een zeer lange geschiedenis. Bij dit soort lampen horen meestal interessante weetjes. In Frankrijk zijn ze gemakkelijk te vinden bij types in marqueterie en bij werken uit de zestiende eeuw. In Duitsland zijn de meeste voorbeelden van de brocante afkomstig uit de steden Seiffen en Heidelberg. Men vindt er ook moderne brocante en monolithische lampen.