Wat moet er vervangen worden?

Het belangrijkste doel van een dak is om water uit uw huis te houden. Als uw dak aan vervanging toe is, is dat meestal omdat het zodanig beschadigd of verslechterd is dat het niet meer functioneel is. Dit kan zijn omdat het veel slijtage heeft opgelopen (d.w.z. doordat het is opgelapt) of omdat het gewoon oud is geworden. Als een dak beschadigd is door hagel of andere externe factoren, kan het beter zijn om het te vervangen of het dak te laten coaten in plaats van het te repareren. Als u uw dak wilt vervangen omdat het gerepareerd moet worden, moet u de staat van het dak beoordelen en vervolgens een nieuw dakbedekkingsmateriaal en kleur (of materialen) kiezen die passen bij de rest van de esthetiek van uw huis.

Dak laten coaten

Materiaal- en kleurdifferentiatie

Dakbedekkingsmaterialen kunnen verschillen op basis van hun kleur, prestaties en kosten. U zult vaak merken en fabrikanten zien die hun producten differentiëren door de kleur van hun dakbedekkingsmaterialen. Dit kan nuttig zijn omdat verschillende tinten, schakeringen en tinten vaak overeenkomen met bepaalde esthetische kenmerken, zoals houten gevelbekleding en afwerking, of de kleur van de buitenkant van een huis. De materialen die worden gebruikt in dakbedekking verschillen ook en worden vaak onderscheiden door hun prestaties, of hoe goed ze water afstoten. Hoewel alle daken ontworpen zijn om water buiten te houden, hebben de beste materialen een zekere mate van duurzaamheid, flexibiliteit en draineerbaarheid.

Installatiemogelijkheden

De meeste dakbedekkingsinstallaties worden ofwel rechtstreeks op het dak aangebracht, of onder een dakbedekking die over een bestaand dak wordt aangebracht. Bij een directe toepassing op het dak wordt het materiaal rechtstreeks op het dakoppervlak aangebracht. Dit is de meest voorkomende vorm van installatie. Bij een toepassing onder dakspanen worden de shingles over een bestaand dak gelegd. Deze methode wordt alleen gebruikt als een huis al een bestaand dak heeft, in plaats van een nieuw dak. Welke methode u ook kiest, zorg ervoor dat u een type dakbedekking kiest dat de duurzaamheid en de afwatering heeft die uw huis nodig heeft.

Garantie op dakbedekking en onderhoudsvoorschriften

Elke dakbedekking garantie komt met een aantal specifieke onderhoudsvoorschriften. Deze kunnen variëren naargelang het merk en het product dat u kiest, maar de meest voorkomende onderhoudsvereisten zijn voor vlekken en zuiveringen. Er is sprake van vlekken wanneer zich vuil of schimmel op het dakoppervlak heeft opgehoopt. Dit kan worden gereinigd met een dakreinigingsproduct, of met een machine die het dak ontstopt. Van een ontstopping is sprake wanneer een laag materiaal ontbreekt op het dakoppervlak omdat deze is geërodeerd of verdwenen. Dit moet worden gerepareerd met een dakbedekkingsreparatieproduct, of door een nieuwe laag materiaal over het bestaande dak aan te brengen. In de garantie staat hoe vaak u de vlekken en open plekken moet verwijderen, en eventueel ook welke dakreinigingsproducten u moet gebruiken.

Kosten van dakbedekking

Het installeren van een nieuw dak gaat u tussen de $8.000-$15.000 kosten, afhankelijk van het type dakbedekking dat u kiest, de grootte van uw huis, de conditie van uw huidige dak, en de methode van installatie. In de meeste gevallen zal de prijs van een nieuw dak een combinatie zijn van de kosten van het materiaal, de installatiekosten, en de belastingen. Als u een ouder huis heeft met een beschadigd dak, zullen de kosten lager zijn. Maar als u uw dak moet vervangen omdat het beschadigd is, kunt u niet om de kosten heen. U kunt ook overwegen om een zonnepanelensysteem op het dak te installeren om een deel van de kosten van een nieuw dak te compenseren. Dit is vooral nuttig als u in een gebied met een hoge vochtigheidsgraad woont.

Samenvatting

Het belangrijkste doel van een dak is om water uit uw huis te houden. Als uw dak aan vervanging toe is, is dat meestal omdat het zodanig beschadigd of verslechterd is dat het niet meer functioneel is. Dit kan zijn omdat het veel slijtage heeft opgelopen (d.w.z. doordat het is opgelapt) of omdat het gewoon oud is geworden. Als een dak beschadigd is door hagel of andere externe factoren, kan het beter zijn het te vervangen in plaats van het te repareren. Er zijn verschillende dakbedekkingsmaterialen en installatiemogelijkheden, en het kan moeilijk zijn om de juiste te kiezen. Daarom is het belangrijk dat u uw onderzoek doet voordat u een aankoop doet. Als u winkelen voor nieuwe dakbedekking, zorg ervoor dat u de dingen die we hebben besproken in gedachten te houden, zodat u een weloverwogen beslissing over uw dakbedekking materiaal en installatie opties te maken.